Akciós termékek

Gyártók

Információ

Márkák 355 márka

oldalanként
Mutat 169 - 189 / 355
  • Káli Kövek

    Olyan borokat készítünk, melyek a szőlőfajta jellegzetességei mellett, hitelesen mutatják be a Káli-vidék sajátos, minerális ízvilágát. Kezdetben nem volt sok mindenünk, de volt egy ötletünk. Egy olyan borászatot szerettünk volna kialakítani, amely megidézi a hely szellemét és jól felismerhetően tükrözi a termőhelyek egyedi karakterét. Az ötlet 2009-ben kezdett el konkrét formát ölteni. Első évjáratunk rögtön nagyon jól sikerült, ami megerősített és következetes folytatásra ösztönzött.

    Tevékenységünk alapja az alázat és a rengeteg kézzel végzett munka. Természetes egyszerűségre, eredetiségre és minőségre törekszünk. Elhivatottságunk és jobbító szándékunk töretlen. Mindennapjainkat a tanulás öröme és a kihívás izgalma határozza meg.

    Szőlőink java a természetvédelem alatt álló, vulkanikus eredetű tanúhegyek lejtőiről származik. A szőlőtermő dűlőkön bazaltmálladékkal kevert vályogos talajokat és barna erdőtalajokat találunk. A köves, tufás talaj szerkezete dúskál ásványokban és ősmaradványokban. A körzetben kétezer éve nagyjából minden a bor körül forog. A borvidék hírnevét évszázadokon át királyi és egyházi birtokok, főúri szőlők és kisnemesi szőlőbirtokok gyarapították. A környék minőségi borait az Árpád-házi királyoktól kezdve, az Esterházy család hercegjein túl, a Veszprémi Püspökség is kultiválta.

    “Tökéletes élmény eggyé válni azzal, amit csinálunk.” 

    SZABÓ GYULA, BORÁSZ

  • Kikelet Pince

    A Kikelet pince egy családi pincészet, melyet 2002-ben közösen hoztunk létre Zsolttal.

    Jómagam Franciaországból, a Loire völgyéből származom, 1994-ben végeztem borász mérnökként Bordeaux-ban, majd pár hónapra Tokaj Hegyaljára költöztem gyakorlatot szerezni egy olyan nemzetközi csapattal, akik szakmailag nagy elismerésre tettek szert.

    Kikelet lett a pince neve, mert számunkra ez jelenti a tavasz robbanását, az újjá születést....

  • King Monty

  • Kislaki - Légli Géza Pincészet

    Kislakon, Szőlőskislakon, ennek a beszédes nevű falunak a dűlőiben, Balatonboglártól 3 km-re délre, a balatonboglári borvidék szívében gazdálkodunk 19,1 hektáros szőlőterületen. A somogyi dombság védett belső domboldalain, természetközeli szőlőműveléssel, kézműves borkészítéssel keressük területeink, az ember, a szőlő és a bor harmonikus kapcsolatát.  Az alapelv egyszerű és kézenfekvő: ahhoz, hogy a boraink meg tudják mutatni a termőhelyben rejlő egyedi értékeket őszíntén és tisztán kell közelítenünk mind a szőlőműveléshez, mind a bortermeléshez.

  • Kiss Gábor pincészet

    A fiatal borászok között talán az első aki nem Édesapja vállalkozását folytatta, hanem az ő segítségével építette fel eme dicséretes produktumot. A pincészet első palackban piacra kerülő bora az 1999- es évjáratú
    -Cabernet Sauvignon
    -Kékoportó
    -Hárslevelű
    -Rosé ( Cabernet Sauvignon )
    Ekkor 2,5 ha szőlőn termelték gondos odafigyelés mellett a kiválló alapanyagot. A követekező évjáratokban mindig 1-1 fajtával bővült a fajtaválaszték míg el nem érkeztünk az aktuális kínálathoz.
    -Kékoportó
    -Merlot
    -Cabernet Sauvignon
    -Cabernet Franc
    -Merum Cuvée (a pincészet zászlós bora)
    Terület: 8 ha
    A termelt palackszám nagy mértékben függ az adott évjárattól, mert Gábor alapelve, hogy csak szép bort szeretne a piacon tudni, tehát gondos válogatás eredménye a bor mellyet kezünkben tarthatunk.

  • Kiss István

  • Kolonics Pincészet

    A több generációra visszanyúló családi vállalkozásunk a Somló dél-keleti oldalán, az Apátság-dűlőben található. Pincészetünk összességében 9 hektáron gazdálkodik mely területen olaszrizlink, juhfark és hárslevelű szőlővel van betelepítve.

    A borok klasszikus, tradicionális eljárással készülnek: hozamkorlátozással, fahordós erjesztéssel és érleléssel. A borászat 30 000 liter fahordós kapacitással rendelkezik. A borok 1-2-3 évig érlelődnek a pincében, s csak ezután kerülnek lepalackozásra. Ennek és a jelentős hozamkorlátozásnak köszönhetően boraink tipikus somlai, gazdag mineralitású borokként kerülnek forgalomba.

  • Kono Wines

  • Konyári Pince

    A Konyári Pincészet a Dél-Balaton talán legismertebb és legelismertebb borászata. Jelenleg 38 hektáros területen gazdálkodunk, és évente körülbelül 230 ezer palackot forgalmazunk. a Balatonlellétől délre található dombok (név szerint: Kishegy, Öreghegy- vagy Szárhegy, Bánomhegy, Jánoshegy, Sinai-hegy) láncolatának legszebb fekvésű dűlőit forgatjuk újra művelés alá. Ezek a területek mind kivételes adottságú termőhelyek, magas mésztartalmú, helyenként kővel és agyaggal kevert löszös talajú, napsütötte, meleg domboldalak 150-250m tengerszint feletti magasságon.
    A fajtaösszetételben a kékszőlő dominál, ahol a hungarikumok és a világfajták mellett az elmúlt századok híres borait adó fajtaszelekcióit is szeretnénk létrehozni.

    Pincészetünk gravitációs szőlőfeldolgozást alkalmaz. A gravity flow technológia lényege, hogy a szőlőt maximálisan kímélve, az a saját súlyánál fogva, szivattyúzás nélkül megy végig a feldolgozási folyamaton.
    A birtok egyik ékköve az 1757-ben, Báró Majthényi György által építtetett, gyönyörű téglaboltozatú pince, ahol most barrique hordókban érnek a különlegesebb Konyári borok.
    A Konyári Pincészet két generációs családi vállalkozásként működik, két pillére a két kiváló borász, Konyári János és fia, Konyári Dániel. Konyári János a Balatonboglári Állami Gazdaságnál dolgozva 1974-től előbb műszakvezető, később főborász volt egészen 1990-ig.  A rendszerváltáskor Garamvári Vencellel megalapította a St. Donatus Pincészetet, amelynek 2004-ig volt főborásza, ügyvezető igazgatója. Ezzel párhuzamosan 2000-től működteti családi pincészetét, s hogy dinamikus életszemléletéről adjon jelet, Rádon beindította az Ikon nevű borászatát is. Borászként dolgozott Ausztráliában és Dél-Afrikában is. 2008-ban kapta meg az Év Bortermelője címet, holott már az 1990-es évek elején a legelsők között jelent meg a hazai piacon minőségi palackozott boraival, 1990-es évjáratú Cabernet Sauvignonja például elnyerte a Foodapest-VinAgora nagyaranyát. Konyári János volt az első Magyarországon, aki a barrique-hordós érlelést alkalmazta, és az ő nevéhez fűződik az a fontos tett is, hogy bizonyságát adta a kékszőlő indokolt jelenlétének a Balaton déli partján.
    A családi borászatot jelenleg immár jórészt fia, a 2009-ben az Év Fiatal Borászának választott Dániel viszi. Dániel a kertészeti egyetemen 2000-ben a szakdolgozatát a barrique hordós érlelésből írta, majd elindult világot látni és tanulni. Bejárta a fél borvilágot: Dél-Afrikában, Napa Valley-ben és Új-Zélandon dolgozott különféle borászatokban.

    Ezen a vidéken a szőlőművelés és borkészítés hagyománya 800 éves múltra tekint vissza. A Kishegyet - egykori nevén Zaharegi azaz Szárhegy - és vidékét I. András adományozta a Tihanyi Apátságnak, amint azt az 1055-ben kelt alapítólevél tanúsítja. Az Árpád korban két település, Egyházasgamás és Algamás lakosai éltek itt. Az 1211-es összeírás szerint népei földművesek és lovas jobbágyok voltak, valamint már akkor élt itt két szőlőművelő család; Elös fia Karácsin és fiai, Hagyod és Damás, valamint Gebe fia Maradék. A Tihanyi Apátságnak ekkor a maga 58 házával - mintegy 380 lélek - Gamás volt a leglakottabb, legnépesebb birtoka. A helyi nemesek és az apátság között 1398-tól 1417-ig tartó, csaknem 20 évig húzódó, a tulajdonviszonyokat tárgyaló úgynevezett gamási per is azt bizonyítja, hogy a környék kivételes adottságú terület.
     
    A török hódoltság alatt a két település elnéptelenedett, majd Kishegy-szőlő az 1700-as évektől vált ismét híres bortermő vidékké. Lelle pecsétje (Sigillum Loliense) 1760-ból a már akkoriban is működő helyi borkészítés hagyományaira utal. A század közepén építtette Báró Majthényi György a barokk stílusú Szent Donát kápolnát, valamint tőszomszédságában a présházat az alatta húzódó, gyönyörű téglaboltozatú pincével. Az 1815-ös Canonica Visitatio szerint a terület birtokosa Gróf Széchenyi István édesapja, Gróf Széchenyi Ferenc volt. Családi címerük ma is megtalálható a kápolna falában. A XIX. század végén Gróf Szalay István vörösborai tették Európa hírűvé a vidéket. A régi pince 1880 augusztusában érdekes politikai esemény színterévé vált. Történt ugyanis, hogy Somogy, Zala, Veszprém és Fejér Vármegye hazafias érzelmű nemesei két napos, szikrázó szónoklatokkal tűzdelt vita után kikiáltották az Osztrák-Magyar Monarchiától független Lelle Köztársaságot. Később a hatóságok hajlandóak voltak az esetet a tüzes lellei vörösbornak tulajdonítani.
    Ez a történelmi táj és présház ad otthont a Konyári Pincének. A XVIII. századi pincében érleljük kis tölgyfahordóban vörösborainkat és a hegy lábánál épült fel gravitációs módon működő pincészetünk.

    Konyári Borászat

  • Kősziklás Borászat

    A Kősziklás borászatot 2008-ban két jó barát hozta létre Dunaszentmiklós székhellyel. A borászat elindításának elsődleges célja az volt, hogy a borvidék értékeit megismertessük borkedvelő környezetünkkel. Pincészetünkben – mely a közeli „Kősziklás” dűlőről kapta a nevét - döntően friss, üde, gyümölcsös fehér- illetve rozéborok készülnek. De készítünk a borvidék értékét, potenciálját jól tükröző testes, fahordóban erjesztett és érlelt borokat is. Kísérletező borászatként szeretnénk egyes évjáratokból ránk jellemző kézműves borokat, igazi borkülönlegességeket is alkotni
    Neszmélyi Borvidék szívében mintegy 35 ha-on gazdálkodunk. Fajtáink a Királyleányka, Irsai Olivér, Olaszrizling, Sauvignon blanc, Rajnai rizling, Sárga musotály, Cserszegi fűszeres, Rizligszilváni , és a döntően rozébor alapjául szolgáló Pinot noir és Merlot. Fahordóban elsősorban Chardonnay, Pinot blanc, Juhfark fajtákat érlelünk. Vörösboraink aránya 10 % alatti, melyek Pinot noirból és Cabernet sauvignonból készülnek.

    Kősziklás Borászat

  • Kovács Nimród

    A jó bor lényege az egyedülálló szőlő-termő dűlőkben rejlik. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy az egri bortermelő vidék legjobb terroir-jai közül három a Kovács Nimród Winery tulajdona. Mivel Eger adottságai a világ nagy borvidékei közül leginkább Burgundiához vagy Kalifornia hűvösebb régióihoz hasonlíthatóak, olyan fajtákat telepítettünk, melyek itt érzik otthon magukat és így világszínvonalú borokat készíthetünk belőlük. A hűvösebb bortermelő vidékek nemzetközi fajtáin kívül – mint a Chardonnay, a Pinot Noir, a Syrah, a Merlot és a Cabernet Franc -, büszkék vagyunk a hagyományos magyar borainkra, a Furmintra és a Kékfrankosra is.
    Szőlőültetvényeinket a fenntartható fejlődés jegyében környezetbarát, a kézi munkára alapozott termesztés-technológiával gondozzuk. Egészséges és örömöt adó szőlőinket évről évre kézzel szüreteljük, hogy tökéletes borok készülhessenek belőlük.

  • Kreinbacher Borászat

    A Kreinbacher Birtok területei kiváló fekvésű, a bazaltorgonák alatti dűlők, amelyeket organikusan művelünk. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű. Ezek mellett syrah-val is dolgozunk és eddigi eredményeink jele, hogy Somló elismert szőlőfajtái között kapott helyet. A tapasztalatszerzésben Stefano Dini tanácsadó működik közre, aki Bodorkós Norbert szakmai vezető, Várszegi György borász és Molnár Dániel szőlész munkáját segíti.

  • Kristinus Borbirtok

    55 hektárnyi szőlő az agyagos talajnak és a harapnivalóan tiszta levegőnek köszönhetően tökéletes alapanyaggá válik, mi pedig méltón is bánunk vele. Kézzel szedjük, kíméletesen dolgozzuk fel az értékes szemeket, az erjesztést évről évre dokumentálva. Prémium borainkat magyar tölgyfahordókban tároljuk, hogy tökéletességükben kerülhessenek a palackokba.

Mutat 169 - 189 / 355