Akciós termékek

Gyártók

Információ

Márkák 334 márka

oldalanként
Mutat 169 - 189 / 334
  • Konyári Pince

    A Konyári Pincészet a Dél-Balaton talán legismertebb és legelismertebb borászata. Jelenleg 38 hektáros területen gazdálkodunk, és évente körülbelül 230 ezer palackot forgalmazunk. a Balatonlellétől délre található dombok (név szerint: Kishegy, Öreghegy- vagy Szárhegy, Bánomhegy, Jánoshegy, Sinai-hegy) láncolatának legszebb fekvésű dűlőit forgatjuk újra művelés alá. Ezek a területek mind kivételes adottságú termőhelyek, magas mésztartalmú, helyenként kővel és agyaggal kevert löszös talajú, napsütötte, meleg domboldalak 150-250m tengerszint feletti magasságon.
    A fajtaösszetételben a kékszőlő dominál, ahol a hungarikumok és a világfajták mellett az elmúlt századok híres borait adó fajtaszelekcióit is szeretnénk létrehozni.

    Pincészetünk gravitációs szőlőfeldolgozást alkalmaz. A gravity flow technológia lényege, hogy a szőlőt maximálisan kímélve, az a saját súlyánál fogva, szivattyúzás nélkül megy végig a feldolgozási folyamaton.
    A birtok egyik ékköve az 1757-ben, Báró Majthényi György által építtetett, gyönyörű téglaboltozatú pince, ahol most barrique hordókban érnek a különlegesebb Konyári borok.
    A Konyári Pincészet két generációs családi vállalkozásként működik, két pillére a két kiváló borász, Konyári János és fia, Konyári Dániel. Konyári János a Balatonboglári Állami Gazdaságnál dolgozva 1974-től előbb műszakvezető, később főborász volt egészen 1990-ig.  A rendszerváltáskor Garamvári Vencellel megalapította a St. Donatus Pincészetet, amelynek 2004-ig volt főborásza, ügyvezető igazgatója. Ezzel párhuzamosan 2000-től működteti családi pincészetét, s hogy dinamikus életszemléletéről adjon jelet, Rádon beindította az Ikon nevű borászatát is. Borászként dolgozott Ausztráliában és Dél-Afrikában is. 2008-ban kapta meg az Év Bortermelője címet, holott már az 1990-es évek elején a legelsők között jelent meg a hazai piacon minőségi palackozott boraival, 1990-es évjáratú Cabernet Sauvignonja például elnyerte a Foodapest-VinAgora nagyaranyát. Konyári János volt az első Magyarországon, aki a barrique-hordós érlelést alkalmazta, és az ő nevéhez fűződik az a fontos tett is, hogy bizonyságát adta a kékszőlő indokolt jelenlétének a Balaton déli partján.
    A családi borászatot jelenleg immár jórészt fia, a 2009-ben az Év Fiatal Borászának választott Dániel viszi. Dániel a kertészeti egyetemen 2000-ben a szakdolgozatát a barrique hordós érlelésből írta, majd elindult világot látni és tanulni. Bejárta a fél borvilágot: Dél-Afrikában, Napa Valley-ben és Új-Zélandon dolgozott különféle borászatokban.

    Ezen a vidéken a szőlőművelés és borkészítés hagyománya 800 éves múltra tekint vissza. A Kishegyet - egykori nevén Zaharegi azaz Szárhegy - és vidékét I. András adományozta a Tihanyi Apátságnak, amint azt az 1055-ben kelt alapítólevél tanúsítja. Az Árpád korban két település, Egyházasgamás és Algamás lakosai éltek itt. Az 1211-es összeírás szerint népei földművesek és lovas jobbágyok voltak, valamint már akkor élt itt két szőlőművelő család; Elös fia Karácsin és fiai, Hagyod és Damás, valamint Gebe fia Maradék. A Tihanyi Apátságnak ekkor a maga 58 házával - mintegy 380 lélek - Gamás volt a leglakottabb, legnépesebb birtoka. A helyi nemesek és az apátság között 1398-tól 1417-ig tartó, csaknem 20 évig húzódó, a tulajdonviszonyokat tárgyaló úgynevezett gamási per is azt bizonyítja, hogy a környék kivételes adottságú terület.
     
    A török hódoltság alatt a két település elnéptelenedett, majd Kishegy-szőlő az 1700-as évektől vált ismét híres bortermő vidékké. Lelle pecsétje (Sigillum Loliense) 1760-ból a már akkoriban is működő helyi borkészítés hagyományaira utal. A század közepén építtette Báró Majthényi György a barokk stílusú Szent Donát kápolnát, valamint tőszomszédságában a présházat az alatta húzódó, gyönyörű téglaboltozatú pincével. Az 1815-ös Canonica Visitatio szerint a terület birtokosa Gróf Széchenyi István édesapja, Gróf Széchenyi Ferenc volt. Családi címerük ma is megtalálható a kápolna falában. A XIX. század végén Gróf Szalay István vörösborai tették Európa hírűvé a vidéket. A régi pince 1880 augusztusában érdekes politikai esemény színterévé vált. Történt ugyanis, hogy Somogy, Zala, Veszprém és Fejér Vármegye hazafias érzelmű nemesei két napos, szikrázó szónoklatokkal tűzdelt vita után kikiáltották az Osztrák-Magyar Monarchiától független Lelle Köztársaságot. Később a hatóságok hajlandóak voltak az esetet a tüzes lellei vörösbornak tulajdonítani.
    Ez a történelmi táj és présház ad otthont a Konyári Pincének. A XVIII. századi pincében érleljük kis tölgyfahordóban vörösborainkat és a hegy lábánál épült fel gravitációs módon működő pincészetünk.

    Konyári Borászat

  • Kősziklás Borászat

    A Kősziklás borászatot 2008-ban két jó barát hozta létre Dunaszentmiklós székhellyel. A borászat elindításának elsődleges célja az volt, hogy a borvidék értékeit megismertessük borkedvelő környezetünkkel. Pincészetünkben – mely a közeli „Kősziklás” dűlőről kapta a nevét - döntően friss, üde, gyümölcsös fehér- illetve rozéborok készülnek. De készítünk a borvidék értékét, potenciálját jól tükröző testes, fahordóban erjesztett és érlelt borokat is. Kísérletező borászatként szeretnénk egyes évjáratokból ránk jellemző kézműves borokat, igazi borkülönlegességeket is alkotni
    Neszmélyi Borvidék szívében mintegy 35 ha-on gazdálkodunk. Fajtáink a Királyleányka, Irsai Olivér, Olaszrizling, Sauvignon blanc, Rajnai rizling, Sárga musotály, Cserszegi fűszeres, Rizligszilváni , és a döntően rozébor alapjául szolgáló Pinot noir és Merlot. Fahordóban elsősorban Chardonnay, Pinot blanc, Juhfark fajtákat érlelünk. Vörösboraink aránya 10 % alatti, melyek Pinot noirból és Cabernet sauvignonból készülnek.

    Kősziklás Borászat

  • Kovács Nimród

    A jó bor lényege az egyedülálló szőlő-termő dűlőkben rejlik. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy az egri bortermelő vidék legjobb terroir-jai közül három a Kovács Nimród Winery tulajdona. Mivel Eger adottságai a világ nagy borvidékei közül leginkább Burgundiához vagy Kalifornia hűvösebb régióihoz hasonlíthatóak, olyan fajtákat telepítettünk, melyek itt érzik otthon magukat és így világszínvonalú borokat készíthetünk belőlük. A hűvösebb bortermelő vidékek nemzetközi fajtáin kívül – mint a Chardonnay, a Pinot Noir, a Syrah, a Merlot és a Cabernet Franc -, büszkék vagyunk a hagyományos magyar borainkra, a Furmintra és a Kékfrankosra is.
    Szőlőültetvényeinket a fenntartható fejlődés jegyében környezetbarát, a kézi munkára alapozott termesztés-technológiával gondozzuk. Egészséges és örömöt adó szőlőinket évről évre kézzel szüreteljük, hogy tökéletes borok készülhessenek belőlük.

  • Kreinbacher Borászat

    A Kreinbacher Birtok területei kiváló fekvésű, a bazaltorgonák alatti dűlők, amelyeket organikusan művelünk. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű. Ezek mellett syrah-val is dolgozunk és eddigi eredményeink jele, hogy Somló elismert szőlőfajtái között kapott helyet. A tapasztalatszerzésben Stefano Dini tanácsadó működik közre, aki Bodorkós Norbert szakmai vezető, Várszegi György borász és Molnár Dániel szőlész munkáját segíti.

  • Lagavulin

    A Lagavulin egy kelta szó, aminek jelentése "a völgy, ahol a malom van". A lepárlót, ami a világ egyik legnépszerűbb és legismertebb single malt whiskyjét gyártja 1816-ban alapította bizonyos John Johnston.

  • Lajvér Borház

    A négy táblán kialakított harminc teraszos ültetvény tökéletesen idomul a Lajvér patak medréhez, ami különleges és természetes mikroklímát biztosít a birtoknak. Ez nem csak azt jelenti, hogy az alsó és a felső teraszok között egész évben több fokos hőmérsékletkülönbség van, hanem azt is, hogy változatos a talaj víztartalma. A völgy természetes szélcsatornaként szellőzteti át az ültetvények lombozatát és fürtjeit, segítve ezzel a környezettudatos szőlőművelést. Ez a változatosság teszi lehetővé, hogy mind a tizenkét szőlőfajtánk otthon érezze magát.

  • Lanson

  • Laposa Borbirtok

    A Laposa Birtok központja a Badacsony-hegy déli oldalán, a régi Bogyai úri birtokon található. Dr. Laposa József és felesége,a badacsonyi születésű Nóra a Balaton-felvidék szerelmesei, első földjeiket 1990-ben vásárolták meg. A vulkanikus tanúhegyek legjobb fekvésű területein elhelyezkedő Laposa Birtok mára már 8 hektárossá lett: Badacsony-hegyen 1,5, Csobáncon 3,5, Köves-hegyen 1, a Szent György-hegyen 0,5,  Somlón pedig 1,5 hektár saját tulajdonú szőlőjük van.

    A borvidéki hagyományoknak megfelelően csak fehérbort készítenek, évente átlagosan 80 000 palack Olaszrizling, Rajnai rizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Juhfark és Furmint készül. A birtok irányítását - 3 gyermekük közül - 2005-ben fiuk, Laposa Bence vette át, de a család minden tagja aktívan vesz részt a vállalkozás életében, fejlesztésében. A Laposa és a Bazaltbor márkanév már 2000-től ismert és elismert brand a magyar borpiacon. Az elmúlt 10 évben a birtokot folyamatosan fejlesztették, a kiváló minőségnek és vendégszeretetnek köszönhetően, sokan ismerik és kedvelik a család által készített borokat. Boraik közkedveltségét tiszta, ásványos, a bazalthegyek minden szépségét bemutató jellege adja. A család fontosnak tartja a hagyományok megőrzését, ugyanakkor fiatalos lendülettel áll a szőlőtermesztéshez, borkészítéshez. Laposáék szerint a fejlődéshez elengedhetetlen az ősök tisztelete, ugyanakkor megfelelő újításokra, szaktudásra van szükség és olyan értékteremtésére, amelyre a következő generációk is építhetnek. „A borkészítés során, csak egy rosszabb dolog van annál, hogy az ember másokat akar lemásolni, ha önmagát ismétli folyton.” Gondolatok borról, tájról, emberről… Azt gondoljuk, csodára leltünk  a világ e kis zugában. A Tapolcai-medence még a sokat utazott emberek számára is különleges élményt nyújt, de számunkra még többet! Itt szeretnénk olyan borokat készíteni, melyek soha nem téveszthetők össze más borvidékről származókkal. Olyan borokat, melyek kérdezés nélkül mesélnek arról honnan származnak, milyen ott a tél és a nyár, hogyan cseperedtek és hogyan váltak zsenge kamaszból felnőtté. Olyan borokat, melyekben minden íz fellelhető, de egyik sem tolakszik, melyekben érezhető  mind a természet ereje, mind a  mögötte álló ember tudatossága. Szeretnénk megőrizni a borvidék értékeit, élni a terület által nyújtotta lehetőségekkel, fenntartani és előrevinni a badacsonyi bor hírnevét. Laposa contra Laposa, azaz mi történt 2009 és 2011 között? A Laposa család 2009-ben új pincészet építésébe kezdett egy befektetővel közösen, ami 2010-re készült el. A projekt szakmai vezetője Laposa Bence volt, majd az üzem megnyitása után a pincészet vezetőjeként  ellátta a borászati feladatokat is 2011 év végéig. Szakmai és emberi okok miatt az együttműködés megszakadt. A Laposa család újra a régi feldolgozójában készíti borait. Jelenleg a befektető is a Laposa nevet használja palackjain… bízunk benne, hogy már nem sokáig. Addig is türelmet és megértést kérünk tisztelt fogyasztóinktól. 

    Laposa Birtok

  • Légli Ottó

    A Légli Szőlőbirtokot 1989-ben Légli Ottó alapította 0,5 ha alapterületű szülői örökségre alapozva. A családi birtok mára már 33 ha szőlőültetvénnyel rendelkezik. A Légli dűlők jellemzően 160-250 méter tengerszint feletti magasságban Balatonboglár, Szőlősgyörök, Gyugy hegyközségekben találhatóak. A változatos felszínű, védett meleg domboldalakon, magas mész és agyagtartalmú lösztalajon, érett, zamatos, harmonikus borok teremnek.

    Célunk, hogy boraink a természetes értékek, mint gyümölcszamatok, savak, üdeség és a tudatos, felelős emberi munka, mind teljesebb harmóniájának kifejezői legyenek.

    Fő fajtáink: Olaszrizling, Rajnai Riesling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Furmint

  • Lelovits Tamás

    2000-ben kezdtem el tudatosan a borászattal foglalkozni, nem szülői indíttatásra. Bár mindig volt szőlőnk, mint, ahogy szinte mindenkinek Villányban, de ez mindig egy kis családi méretű birtokot jelentett. Metszés, traktorozás, szüretek- természetes, hogy egy villányi gyerek ezekben részt vesz.
    Én ott voltam, először mégsem ebbe az irányba indultam, de a késztetés mindig bennem maradt, hogy kipróbáljam magam a borászat terén. Az elhatározást tettek követték: sok-sok tanulás, munka és alázat, a bor iránt. Úgy érzem, egy életre megszállott lettem.

  • Lionel Carron

  • Lir Chocolate

    A Lir Chocolate egy legendás ír királyról kapta a nevét, akinek története éppoly misztikus és varázslatos, mint a Lir csokoládék. Az első bonbonokat Connie Doddy és Mary White szenátor készítette Connie konyhájában.

  • Lisicza Borház

    Családi vállalkozásunk, a Lisicza Borház Kft. 1998-ban alakult a Pécsi Borvidéken. E terület különböző éghajlati viszonyok és kultúrák találkozásánál fekszik, ennek következtében gazdag, és egyedülálló borászati örökséggel is rendelkezik. Célunk, hogy ezen adottságokra építve, modern technológiákkal ötvözve mutassuk be a Borvidékben rejlő még kiaknázatlan lehetőségeket. Ennek szellemében kezdtük meg nyolc évvel ezelőtt ültetvényeink kialakítását, amely több lépcsőben érte el a jelenlegi 14,5 hektáros méretet. Az ültetvény gazdag fajtaválasztékában helyett kapott a klasszikus világfajták és a hagyományos magyar fajták mellett a Borvidék különlegessége a Cirfandli is. Korszerű borászati üzemünkben kizárólag saját, radikális hozamkorlátozással előállított termést dolgozunk fel.

Mutat 169 - 189 / 334