Különleges illat, mely egyszerre...
Címkék
Günzer Zoltán családi gazdasága 1993-ban kezdte meg működésést, kezdetben 0,5 ha ültetvénnyel és évi 1500 palack bor értékesitésével. A szőlőültetvények kezelése és a borászati filozófia a kezdettől fogva palackos bor értékesítésére fókuszál.
A termő területek betelepitése 1998-ban kezdődött, amely mára eléri a 20 hektárt. Technológiai beruházásunk 2001-ben indult és napjainkban is tart, hiszen a jó minőségű szőlő és a technológia elválaszthatatlanok egymástól. Borainktól próbáljuk a természeti adottságok maximumát kihozni, ügyelve az egyes dűlők sajátos értékeire. Hiszünk a családi gazdaságok nagyságrendjében, ahol minden munkafázishoz és megszülető tételhez szoros kötődésünk van.
És megszülettek az első saját név alatt forgalmazott borok. Eleinte nagyobb borászati vállalkozásokat láttunk el kész borral, majd egyre többet értékesítettünk saját csatornákon keresztül. Közben bővült a szőlőterület, mára elérte a 27 ha birtoknagyságot, amely 3 nagyobb tömbben található ...
A szőlőhegyek látványa, a friss föld illata, a tokaji borok zamata generációk óta elvarázsol minket. Sárospatak, ez a gyönyörű történelmi város ad otthont birtokunknak, mely a tokaji borvidék újonnan felfedezett kincse.
A Megyer-hegyi Tengerszem közelségében, négy különleges dűlőben találhatók szőlőterületeink. A két hegy által közrefogott ékszerdoboz igazi elzárt csodavilág, ahol a dűlők képesek megmutatni a tokaji borok sokszínűségét. A Királyhegy, a Kútpatka, a Megyer és a Ciróka dűlőkben, összesen 17 hektáron gazdálkodunk...
Jómagamat, már egészen gyerekkoromtól nagyon vonzott és érdekelt mind a gasztronómia, mind a természet. Talán nem véletlen, de iskoláimat is ebben a sorrendben végeztem. Először vendéglátó-ipari érettségit szereztem, aminek köszönhetően a gyakorlat, majd később a munkám során napi kapcsolatba kerültem a borral. Így kezdődött a fellángolásom, ami odáig ...
2023 BORÁSZOK BORÁSZA
Egy ilyen elismerés átvételekor az ember végiggondolja gyakorlatilag az egész utat, amin eljutott a jelen pillanatig. Számunkra azért nagyon fontos ez a díj, mert a Borászok Borászát a szakma választja a saját sorai közül és ilyen módon talán a legobjektívabb.
A sváb gyökerű Heimann család 1758 óta él és dolgozik Szekszárdon. A török hódoltságot követően, a XVIII. században királyi kedvezményekkel csábították a megcsappant népességű vidékre a német telepeseket. A svábok magukkal hozták a kor fejlett árutermelő borkultúráját és munkakedvüket, szorgalmukat ...
500 évvel a legendás bor születése után a HOLDVÖLGY felelősséggel kívánja továbbgondozni a Tokaj-Álmot.
A gondolatok bora a tudás, az elvek, a képzelet és a türelem harmóniájában született. A szellemiség és a lélek ötvözte tökéletessé, akárcsak az örök értékeket.
26 hektárról, Mád legértékesebb dűlőiről rendkívüli törődéssel, szükségszerűen korlátozott mennyiségben.

A Dél-Balaton kiváló fekvésű dombjai között, Balatonlelle határában meghúzódó Rádpuszta évszázadokon keresztül a Tihanyi Apátság nagy becsben tartott szőlőbirtoka volt. Itt épült fel néhány borszerető ember munkájának gyümölcseként az Ikon pincészet. Az Ikon borok stílusához a pincészet egyik megalkotója Konyári János balatonlellei borász szakértelme biztosít alapot. A borászat pillanatnyilag 39 hektáron, új telepítésű szőlőből gazdálkodik a következő fajtákból: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Pinot Noir. A fehér borokat a termelők együttműködésével készítjük.
Ikon Borászat

Jelenleg mintegy 13,5 hektár területtel rendelkezünk, melyek nagyrészt Kisharsányban és Nagytótfaluban, szinte egy tömbben találhatók. Kisharsányban nagyon magas (7-8000 tőke/hektár) tőkeszámmal telepítettünk nagyobb részt Merlot-t, Cabernet Franc-t, Syrah-t, kisebb részt Cabernet Sauvignon-t és más fajtákat.

Janus – “Az öröm bora”
Janus két arca egyszerre tekint a múltba és a jövőbe. Ennek szellemében a Janus Borház a hagyományok tiszteletben tartásával mer új, mer mai lenni. A bor összeköt múltat jövővel, hagyományt újdonsággal, embert emberrel, ezért a Janusnál azon dolgozunk, hogy boraink kifinomultságukkal, letisztult megjelenésükkel betöltsék e közvetítő szerepet és elvigyék Villányt a nagyvilágba ...
Összesen 17 hektár. De milyen 17! 2,5 a Siralomvágóban a ház mögött. Egymást fedő rétegekben Triász kori mészkő – márga, dolomit és vörös permi homokkő. Csak kapálni ne kellene soha! Ahol sok a humusz és könnyű dolgozni, ott gabonát kell termelni. Nagy borok csak ilyen nehezen művelhető dűlőkben születnek. 1,5 hektár a vastag vörös homokkőből képződött ...
