Gyártók

Információ

Márkák 334 márka

oldalanként
Mutat 148 - 168 / 334
  • Holdvölgy

    500 évvel a legendás bor születése után a HOLDVÖLGY felelősséggel kívánja továbbgondozni a Tokaj-Álmot.

    A gondolatok bora a tudás, az elvek, a képzelet és a türelem harmóniájában született. A szellemiség és a lélek ötvözte tökéletessé, akárcsak az örök értékeket.

    26 hektárról, Mád legértékesebb dűlőiről rendkívüli törődéssel, szükségszerűen korlátozott mennyiségben.

  • Horizont Brewing

  • Ikon

    A Dél-Balaton kiváló fekvésű dombjai között, Balatonlelle határában meghúzódó Rádpuszta évszázadokon keresztül a Tihanyi Apátság nagy becsben tartott szőlőbirtoka volt. Itt épült fel néhány borszerető ember munkájának gyümölcseként az Ikon pincészet. Az Ikon borok stílusához a pincészet egyik megalkotója Konyári János balatonlellei borász szakértelme biztosít alapot. A borászat pillanatnyilag 39 hektáron, új telepítésű szőlőből gazdálkodik a következő fajtákból: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Pinot Noir. A fehér borokat a termelők együttműködésével készítjük.

    Ikon Borászat

  • Irish Distillers

  • Jackfall Bormanufatúra

    Jelenleg mintegy 13,5 hektár területtel rendelkezünk, melyek nagyrészt Kisharsányban és Nagytótfaluban, szinte egy tömbben találhatók. Kisharsányban nagyon magas (7-8000 tőke/hektár) tőkeszámmal telepítettünk nagyobb részt Merlot-t, Cabernet Franc-t, Syrah-t, kisebb részt Cabernet Sauvignon-t és más fajtákat.


  • Janus Borház

    Janus – “Az öröm bora”

    Janus két arca egyszerre tekint a múltba és a jövőbe. Ennek szellemében a Janus Borház a hagyományok tiszteletben tartásával mer új, mer mai lenni. A bor összeköt múltat jövővel, hagyományt újdonsággal, embert emberrel, ezért a Janusnál azon dolgozunk, hogy boraink kifinomultságukkal, letisztult megjelenésükkel betöltsék e közvetítő szerepet és elvigyék Villányt a nagyvilágba ...

  • Jásdi Pince

    Összesen 17 hektár. De milyen 17! 2,5 a Siralomvágóban a ház mögött. Egymást fedő rétegekben Triász kori mészkő – márga, dolomit és vörös permi homokkő. Csak kapálni ne kellene soha! Ahol sok a humusz és könnyű dolgozni, ott gabonát kell termelni. Nagy borok csak ilyen nehezen művelhető dűlőkben születnek. 1,5 hektár a vastag vörös homokkőből képződött ...

  • Jean Baptiste Duperray

  • Káli Kövek

    Olyan borokat készítünk, melyek a szőlőfajta jellegzetességei mellett, hitelesen mutatják be a Káli-vidék sajátos, minerális ízvilágát. Kezdetben nem volt sok mindenünk, de volt egy ötletünk. Egy olyan borászatot szerettünk volna kialakítani, amely megidézi a hely szellemét és jól felismerhetően tükrözi a termőhelyek egyedi karakterét. Az ötlet 2009-ben kezdett el konkrét formát ölteni. Első évjáratunk rögtön nagyon jól sikerült, ami megerősített és következetes folytatásra ösztönzött.

    Tevékenységünk alapja az alázat és a rengeteg kézzel végzett munka. Természetes egyszerűségre, eredetiségre és minőségre törekszünk. Elhivatottságunk és jobbító szándékunk töretlen. Mindennapjainkat a tanulás öröme és a kihívás izgalma határozza meg.

    Szőlőink java a természetvédelem alatt álló, vulkanikus eredetű tanúhegyek lejtőiről származik. A szőlőtermő dűlőkön bazaltmálladékkal kevert vályogos talajokat és barna erdőtalajokat találunk. A köves, tufás talaj szerkezete dúskál ásványokban és ősmaradványokban. A körzetben kétezer éve nagyjából minden a bor körül forog. A borvidék hírnevét évszázadokon át királyi és egyházi birtokok, főúri szőlők és kisnemesi szőlőbirtokok gyarapították. A környék minőségi borait az Árpád-házi királyoktól kezdve, az Esterházy család hercegjein túl, a Veszprémi Püspökség is kultiválta.

    “Tökéletes élmény eggyé válni azzal, amit csinálunk.” 

    SZABÓ GYULA, BORÁSZ

  • Kikelet Pince

    A Kikelet pince egy családi pincészet, melyet 2002-ben közösen hoztunk létre Zsolttal.

    Jómagam Franciaországból, a Loire völgyéből származom, 1994-ben végeztem borász mérnökként Bordeaux-ban, majd pár hónapra Tokaj Hegyaljára költöztem gyakorlatot szerezni egy olyan nemzetközi csapattal, akik szakmailag nagy elismerésre tettek szert.

    Kikelet lett a pince neve, mert számunkra ez jelenti a tavasz robbanását, az újjá születést....

  • King Monty

  • Kislaki - Légli Géza Pincészet

    Kislakon, Szőlőskislakon, ennek a beszédes nevű falunak a dűlőiben, Balatonboglártól 3 km-re délre, a balatonboglári borvidék szívében gazdálkodunk 19,1 hektáros szőlőterületen. A somogyi dombság védett belső domboldalain, természetközeli szőlőműveléssel, kézműves borkészítéssel keressük területeink, az ember, a szőlő és a bor harmonikus kapcsolatát.  Az alapelv egyszerű és kézenfekvő: ahhoz, hogy a boraink meg tudják mutatni a termőhelyben rejlő egyedi értékeket őszíntén és tisztán kell közelítenünk mind a szőlőműveléshez, mind a bortermeléshez.

  • Kiss Gábor pincészet

    A fiatal borászok között talán az első aki nem Édesapja vállalkozását folytatta, hanem az ő segítségével építette fel eme dicséretes produktumot. A pincészet első palackban piacra kerülő bora az 1999- es évjáratú
    -Cabernet Sauvignon
    -Kékoportó
    -Hárslevelű
    -Rosé ( Cabernet Sauvignon )
    Ekkor 2,5 ha szőlőn termelték gondos odafigyelés mellett a kiválló alapanyagot. A követekező évjáratokban mindig 1-1 fajtával bővült a fajtaválaszték míg el nem érkeztünk az aktuális kínálathoz.
    -Kékoportó
    -Merlot
    -Cabernet Sauvignon
    -Cabernet Franc
    -Merum Cuvée (a pincészet zászlós bora)
    Terület: 8 ha
    A termelt palackszám nagy mértékben függ az adott évjárattól, mert Gábor alapelve, hogy csak szép bort szeretne a piacon tudni, tehát gondos válogatás eredménye a bor mellyet kezünkben tarthatunk.

  • Kolonics Pincészet

    A több generációra visszanyúló családi vállalkozásunk a Somló dél-keleti oldalán, az Apátság-dűlőben található. Pincészetünk összességében 9 hektáron gazdálkodik mely területen olaszrizlink, juhfark és hárslevelű szőlővel van betelepítve.

    A borok klasszikus, tradicionális eljárással készülnek: hozamkorlátozással, fahordós erjesztéssel és érleléssel. A borászat 30 000 liter fahordós kapacitással rendelkezik. A borok 1-2-3 évig érlelődnek a pincében, s csak ezután kerülnek lepalackozásra. Ennek és a jelentős hozamkorlátozásnak köszönhetően boraink tipikus somlai, gazdag mineralitású borokként kerülnek forgalomba.

Mutat 148 - 168 / 334