Címkék
A borház Feind Lajos és Feind Péter nevével fémjelezhető. Csaknem másfél tucat szőlőfajtával foglalkozunk, mindegyik fajta önmagában is kihívás, mindegyik másféle kreativitást és odafigyelést igényel. Az évjáratok sajátossága, hogy egy-egy fajtát megáldanak, kiemelnek a többi közül. Ehhez persze kell a kiváló szüreti időpont, megfelelő technika, technológia és
A Figula Pincészet 1993-ban alakult a Pannon táj ékköveként emlegetett Balaton régióban. A dédapa, Tolnay István, a XIX. században Balatonfüred legtekintélyesebb borosgazdái közé tartozott, így az út számunkra ki volt jelölve. A legmagasabb minőség elérése érdekében a szőlő gondozásától a borok...
A XIII. századi oklevélben találkozhatunk először az Örsi névre hallgató településsel. Ebben az évszázadban kezdett részekre szakadni Nagyörs, Kisörs, Szőlősörs neveken. 1542-es dikajegyzékben Szőlősörs a jobbágyok, Kisörs pedig ...
A Frittmann Borászat Magyarország legnagyobb borvidékének egyik központjában, Soltvadkerten készít borokat. Ebben a régióban található az ország legnagyobb egybefüggő szőlőültetvénye, közel 3000 hektár ...
A Frittmann Borászat Magyarország legnagyobb borvidékének egyik központjában, Soltvadkerten készít borokat. Ebben a régióban található az ország legnagyobb egybefüggő szőlőültetvénye, közel 3000 hektár ...
Több generációs családi borászat apáról fiúra adta át tudását, tapasztalatát.
A családhoz tartozó szőlőültetvények kiterjednek a DOCG Conegliano-Valdobbiadene, dDOC Treviso és DOC Piave területek között; a meglévő tájat tiszteletben tartják, és ökológiai szempontból kompatibilis döntéseket hoznak, és környezetbarát folyamatokat választanak.
A Gál Tibor Pincészet 1993-ban alakult Egerben a Verőszala utcában. Gál Tibor elsőként ismerte fel a terroir típusú borászkodás jelentőségét. Szakmai tapasztalata alapján felkutatta Eger legérdekesebb és legjobb fekvésű dűlőit, majd ...
40 éves szakmai tapasztalat mellett további egy évtizedes, speciális technológiai és helyszíni felkészülésre volt szükség ahhoz, hogy Garamvári Vencel irányításával a budafoki Pezsgőpincében elindulhasson a pezsgőkészítés és megszülethessenek a Garamvári pezsgők.
Boraink reduktív technológiával készülnek. Pincénkben irányított erjesztéssel, hűtéssel készítjük a borvidékre jellemző, magas minőségi követelményeknek is megfelelő borainkat. Célul tűztük ki, hogy a legjobb alapanyagból nagyon jó minőségű bort készítsünk. Ennek megfelelően alakítottuk ki a borászati technológiánkat, amelyet folyamatosan fejlesztünk.