Gyártók

Információ

Márkák 334 márka

oldalanként
Mutat 274 - 294 / 334
  • Sileni Estate

    A Sileni Estate az új-zélandi Hawke's Bay régió nagyobb bortermelőinek egyike. A borok széles skáláját készíti számos szőlőfajtából pezsgő, sima és édes stílusban, beleértve a Sauvignon Blanc-t, a Merlot-t és a Pinot Noir-t.

  • Simkó-Evinor Pincészet

    Simkó-Evinor Pincészet, Simkó borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. 1994-ben alakult családi pincészetünk. Azóta folyamatosan dolgozunk , hogy megkedveltessük a TOKAJIT ismerő és még nem ismerő emberekkel vidékünk csodálatos kincsét!

  • Sipos Borház

    Sipos Borház borok a Badacsonyi borvidékről. A kézműves borászat ma baráti vállalkozásban működik, a borokért Sipos Balázs Tihamér, az alapító fia és Altinger Krisztián borász felel. Badacsonyi borok. Jelenleg 7 hektár területen gazdálkodnak, szőlőik: kéknyelű, olaszrizling, muscat ottonel, szürkebarát, zöld veltelini, rózsakő és az új telepítések: sárga muskotály, rajnai rizling és cabernet franc. 

    A Balaton közelségéből adódó kedvező páratartalmat, a bazalthegy és a bazaltkő törmeléke által nyújtott jó termelési lehetőségeket kihasználva készítik kézműves boraikat. Náluk a borkészítés mindig egy alkotó folyamat, egy szentség, ahol a két baráton és a borokon túl csak a jó Isten van jelen.

    "Olyan bort készítünk, amit mi magunk is szívesen iszunk, mert nálunk minden bornak története van, lehet az egy történelmi esemény, egy szerelemi pillanat vagy akár egy tréfa is."

  • SkizoBor - Sike Balázs Pincéje

    A SKIZO, mint név, induláskor hűen tükrözte rebellis, tiszta, megalkuvás nélküli személyiségünket, mellyel a borászathoz viszonyultunk. Skizo borok - Sike Balázs Pincéjének borai a Badacsonyi borvidékről.
    Az eltelt 10 év alatt a SKIZO és „Az egyénisége van, több is.” szlogen sok mindenkinek elkezdett jelenteni valamit. Valami jót. A szőlőben dolgozva, borászként működve, korán feltűnt, mindkét világ értelmét értem. Egyéniségnek neveztem, de borkategóriára gondoltam. A Sike Balázs pincéje borokban hozza meg a hegy, a szőlőtő, a természet, magam és a munkatársaim kezeinek munkája, az igazi gyümölcsöt. Badacsonyi borok.

  • Somlói Vándor

    Kis Tamás Somlószőlősön vásárolt kis területen foglalkozik szőlő termesztéssel.

  • St.Andrea Szőlőbirtok és Pincészet

    St. Andrea borok az Egri borvidékről. A St.Andrea szőlőbirtok birtokigazgatója és borásza. 2006-ban Az év kedvelt borásza, 2008-ban Borászok Borásza, 2009-ben az év bortermelője Magyarországon. Magyarország ÉK-i részén, a Bükk hegység lábánál terül el. 5340 hektár, 62 szőlőfajta. Az évszázadok során mind a fehérszőlő, mind a kékszőlő termelése is elterjedt. Az Egri borvidék két kiemelt, eredetvédelemmel ellátott bora az Egri Csillag és az Egri Bikavér.
    Éghajlati adottságai alapján inkább hűvösebb borvidék, mely természetesen tetten érhető az itt termelt borok karakterében si úgy, mint izgalmas savak, gazdag aromák, nem túlzó tanninok és elegancia.
    A termőtalaj igen összetett és változatos. Meghatározó a vulkáni eredetű riolit-tufa altalaj melyet elsősorban igen kötött, mély, gazdag agyagtartalmú barna talaj borít. De vannak olyan termőhelyek ahol megjelenik a mész, a pala, a zeolit, a márga és a homokkő is.

  • Stag's Leap Wine Cellars

    A pincészet alapjait 1970-ben tették le a Stags Leap Palisades sziklás hegycsúcsa alatt. Az alapító megvásárolja a 44 hektáros ingatlant, amely elsősorban gyümölcsös volt, Nathan Fay szőlője mellett, majd Stag's Leap szőlőültetvényeknek nevezik el. Cabernet Sauvignon-t és egy kis a Merlot-t ültettek.

  • Steigler Pince

    A Steigler Pince, Sopron poncichter negyedének szívében, a Balfi úton található, a belváros szélén. A valamennyi helyi jellegzetességet magán viselő pincerendszert évszázadokkal ezelőtt alakították ki, a lakóházak alatt. A poncichterek (babtermelők) a történelem viharos évszázadai során, úgy vélték, hogy a legbiztonságosabb, ha legféltettebb kincsüket, a borukat, ha nem is a párnacihában, de házuk alatt tartják. A bor értékesítése is egyszerűbbé vált, és egyedi jelzésekkel adták tudtára a város polgárainak, hogy éppen van-e, és milyen eladó boruk. Ebből a korból maradt ránk a Steigler Pince épülete, mely azonban magán viselte a különböző generációk keze nyomát. Jelentős helyreállítási munkákat követően, 2020-tól azonban újra szélesre tárta kapuit a vásárlók, borkostolók és érdeklődők előtt.

  • Stellenrust

  • Szászi Birtok

    Szászi borok a Badacsonyi borvidékről. A Birtok borkínálatát jellegzetes badacsonyi fajták teszik ki, egy-két nemzetközi szőlőfajtával kiegészítve: Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Rózsakő, Zeus, Zenit, Ottonel muskotály, Cabernet sauvignon, Pinot noir. Ökológiai gazdálkodással művelt; kézzel metszett, válogatott és szüretelt szőlőből készített; spontán fermentációjú borokat kínálunk. Dűlő-szelektált borok, kései és különleges szüretek a Badacsonyi és Balaton-felvidéki borvidék környező lejtőiről egyaránt. Badacsonyi borok.

  • Szeleshát Szőlőbirtok

    Szeleshát Szőlőbirtok borok a Szekszárdi borvidékről. A birtok kizárólag családi tulajdonban van. Területe 55 hektár, amelyből jelenleg 40 hektár a szőlő. Az elmúlt 15 évben ezen kiváló terület újraegyesítése zajlik.
    Családunk több mint 50 tulajdonostól vásárolta meg kisebb parcellákként. A Szeleshát Szőlőbirtok első tőkéit 2001 őszén telepítettük, amelyet további parcellákkal bővítettünk 2004, 2008 és 2011-ben és 2013-ban. Fő fajtáink a Merlot, Cabernet sauvignon, Cabernet Franc, Kékfrankos, Syrah, Pinot Noir és a Kadarka. Szeleshát szekszárdi bor.

  • Szemes Pincészet

    Szemes Pincészet borok a Villány-siklósi borvidékről. A villányi borvidék igazi erejét az mutatja, ha a "nagy nevek" mellett számos kevésbé ismert, de kiváló borokat készítő termelőt is a magáénak mondhat. Villány kétségtelenül ilyen. Az első "fecskék" után néhány éve megjelent a borkészítők második hulláma is, azok a zömében kis, 5-10 ha-ral rendelkező pincészetek, amelyek évjáratról évjáratra tartalmas és izgalmas borokat készítenek.

    Közéjük tartozik Szemes József, egy szerény, mosolygós, 5 ha szőlőt művelő termelő, akivel 2007 tavaszán ültünk le egy baráti beszélgetésre. Aztán szó szót, Szemes bor Szemes bort követett, végül pedig a 2006-os évjárat tételei arról győztek meg bennünket, hogy a beszélgetést közös munka formájában folytassuk. Ezt a 2006-os, sokakat megnyerő portugieserrel indítottuk el, amelyet aztán követett egy kékfrankos, egy merlot, egy cabernet franc és végül a 2005-ös évjáratból a Dél küvé, mely egy klasszikus bordeaux-i házasítás, és melynek alapanyaga a Kopár-dűlőben található 6500 tőkéről származott.

    "Kis borászat a miénk, hagyományos módszereket alkalmazunk a pincében. A vörösborokat kézzel csömöszöljük, a franc-t műanyag kádban és acéltartályban erjesztjük. E fajta esetében kizárólag első töltésű, kisméretű tölgyfa hordókat használunk, amelyekben 13-14 hónapot tölt a bor.

    A villányi franc-ról:
    1997 volt az első cabernet franc-os évjárat. Akkor egy cuvée részét alkotta ez a szőlőfajta a sauvignon mellett. Majd 2001-ben a Kopárban telepítettünk belőle, és a 2005-ös évjáratból napvilágot is látott a Dél Cuvée névre keresztelt borunk, amely jelenleg is forgalomban van. A fajtát önállóan első ízben 2011-ben töltöttük palackba a meszes, köves talajú Kopár-dűlő termését használva, amely adottságai révén melegséget ad a borhoz."

  • Szent Donát Borkúria

    Szent Donát Borkúria, St. Donat Birtok borok a Balatonfüred-csopaki borvidékről. Birtokunkat Szent Donátról, a csopaki szőlők nyári viharok elleni védőszentjéről neveztük el. A Pannónia korában élt ókeresztény szent egyben történelmi kapocs is számunkra, mely összeköti a helyi borkultúra római kezdetét, Csopak szőlőinek 1000 éves egyházi múltját valamint a jelen kor éghajlati kihívásait. Csopaki borok.


    Borkúria Bisztró
    Fontos számunkra, hogy birtokunk nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

  • Szentesi J&J

  • Szentesi Pince

    Szentesi József tősgyökeres budaörsi sváb családból származik, gyerekkorában szőlőtermesztés és borkészítés nélkül elképzelhetetlen volt az élet. A hetvenes-nyolcvanas évek szocialista szemléletű gazdálkodása és az ezt kísérő ipari bortermelés mind a szőlőtől, mind a bortól távol tartotta. 1998-ban aztán úgy határozott, hogy mégis visszatér a gyökerekhez, és évente készítene egy hordó bort, amelyet, ahogy ő fogalmaz „nyáron a diófa alatt, télen a kandalló mellett barátokkal elszürcsölgetek”. A hobbiból aztán szenvedély lett, a területek növekedtek és egyre többféle bor került ki a pincétől, amely hamar felkeltette a borszakírók és borkedvelők figyelmét.

  • Szentpéteri Borpince

    Szentpéteri borok a Kunsági borvidékről. Családi pincészetünk három generáció tapasztalatát öleli fel. 65 hektár szőlőterületünk Kiskőrös és környezetében terülnek el, homokon és löszös alapkőzetű meszes talajokon. Ennek köszönhetően készítjük fiatalos lendülettel bíró, könnyed, üde és kimondottan gyümölcsös, magas minőségű borainkat. Színes fajtapaletta tükrözi arculatunkat.

    Hagyományos és modern technológiák segítségével alakítjuk fehér-, rosé-, vörös és késői szüretelésű boraink jellegét, melyeket a térségre jellemző hungarikum- valamint világfajták határoznak meg.

    Célunk a fajtajelleges, prémium kategóriás borok készítése rendkívül jó ár-érték aránnyal párosítva, valamint izgalmas, különleges borok készítése fogyasztóink számára. Emellett gazdagítani kívánjuk a Kunsági Borvidék hírnevét és maradandó élményt nyújtani vendégeink számára.

  • Szepsy István Pincészete

    Szepsy borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. Birtok: A Szepsy pincészet jelenleg 52 hektár megművelt szőlőterülettel rendelkezik 6 település 22 dűlőjében, Mád központtal. Termék: Ennyi szőlőterületről évente átlagosan 38000 palack szárazbor, 7000 palack aszú és 12000 szamorodni típusú fehérbor készül.  Talaj: A dűlők talaja főként zeolitban, kvarcban és agyagásványokban gazdag, mállott vulkáni riolittufa, amely hőforrásokban átásványosodott, még porózusabbá vált, a gyökerek nagyon mélyre tudnak benne lehatolni a leszivárgó csapadék vizet követve. Klíma: A klímára jellemző a forró nyár, hosszú ősz, hűvös tél, az átlagos éves csapadékmennyiség pedig 550mm.

  • Szőke Mátyás és Zoltán

    Szőke Mátyás borok a Mátraaljai borvidékről. Mintegy 25 hektáron termesztenek főként Olaszrizling, Királyleányka, Szürkebarát, Muscat Ottonel, Irsai Olivér Chardonnay, Zengő, Muscat Lunel, Kékfrankos és Cabernet szőlőfajtákat. Fehérborait irányított, hűtött erjesztéssel készíti, így a borvidék és a szőlőfajta illat-és zamatgazdagsága teljes pompával érvényesül boraiban.
    A szőlőfeldolgozást és a teljes borászati technológiát a gyorsaság, kíméletesség és az igényesség jellemzi.
    Az évi 150-200 ezer palackozott termék főként a borkereskedésekben és a vendéglátóiparban kerülnek értékesítésre.
    Szőke Mátyás termelésének mennyiségét és minőségét is folyamatosan fejleszteni kívánja, mert hiszi, hogy következetes minőségi munkával a borvidék hagyománya és adottsága piaci sikerhez vezetnek.

  • Szöllősi Pincészet

    Szöllősi Pincészet borai az Ászár-neszmélyi borvidékről. A Neszmélyi Borvidék kiemelt szőlőfajtáit termesztjük 35 hektár saját szőlőterületünkön, melyből 28 hektár új telepítésű. Új ültetvényeink magas tőkeszámmal, alacsony terheléssel (8-10 fürt tövenként), Guyot-művelésmóddal biztosítják a kiemelkedő minőségű borszőlőt. A kifogástalan minőségű alapanyag és a korszerű borászati technológiánk az alapja kiváló borainknak.

Mutat 274 - 294 / 334